Nalatenschap


Het overlijden van een dierbare is een emotionele gebeurtenis. Naast de emoties spelen er vaak veel vragen bij de nabestaanden, “Ik ben erfgenaam,wat zijn mijn rechten en plichten? Wat kan en mag de executeur? Ik ben onterfd, kan ik daar wat tegen doen? Het saldo van de nalatenschap is negatief, wat nu?”
Daarnaast moet er van alles geregeld worden, zoals het opheffen van de bankrekening, de verkoop van de woning en aanwezige effecten en de aangifte erfbelasting. Verschillende instanties vragen om een verklaring van erfrecht.
Voor de verklaring van erfrecht en de aangifte erfbelasting kunt u bij mij terecht.Uiteraard kan ik u ook van dienst zijn bij de verdere afwikkeling en/of verdeling van de nalatenschap, ook als partijadviseur.
Daarnaast help ik u graag bij de afwikkeling van een negatieve nalatenschap (beneficiaire aanvaarding ). Deze afwikkeling dient volgens wettelijke voorschriften te gebeuren om te voorkomen dat de erfgenamen met hun eigen vermogen aansprakelijk worden voor de schulden van de nalatenschap